Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce Samorostu 3: Potřebujeme milion dolarů, aby se zaplatil vývoj

Kolik prodali za první týden kopií?

Jakub Dvorský, zakladatel studia Amita Design, kteří nedávno vydali vysoce hodnocenou hru Samorost 3, prozradil v rozhovoru pro Bonusweb několik zajímavých informací. Například to, že na hře pracovalo pět let na plný úvazek celkem šest lidí, což rozhodně není žádná levná legrace.

"Náklady se určitě zaplatí, ale ještě to chvíli potrvá. Přesný rozpočet hry nevím, nikdy ani neexistoval. Pro jakousi návratnost každopádně potřebujeme vydělat zhruba milion dolarů a za úspěch můžeme považovat zisk dvojnásobný," říká v rozhovoru Jakub Dvorský. Podle jeho slov se Samorost 3 neprodává zázračně, ale většinou se jejich hry prodávají stabilně třeba několik let.

" Za první týden to bylo přibližně patnáct tisíc kopií. Zázraky jsme ale ani nečekali. Neděláme hry pro každého a trvá jim, než si ke svému publiku najdou cestu. Výhodou na druhou stranu je, že se pak prodávají stabilně řadu dalších let," prozradil některá čísla. Také se zdá, že na Steamu se hra prodává nejlépe. Samorost 3 nabízí na Steamu, GOGu, Humble Storu, Mac App Storu a na svých stránkách. " Většina prodaných kopií pochází ze Steamu nebo našeho webu, a to v poměru přibližně 3:1 ve prospěch Steamu."

Watch on YouTube

Read this next