Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Civilization 6 se zásadními změnami

Detaily, filmeček, obrázky...

Společnosti 2K a Firaxis Games dnes u příležitosti 25. výročí zrození cenami ověnčené série tahových strategií, které se prodalo už 34 milionu kusů, představily Sid Meier's Civilization 6. Vyjde jen pro PC 21. října (Steam) - oznamovací filmeček:

Watch on YouTube

Hráčům má nabídnout nové možnosti, jak interagovat s okolním světem, rozšiřovat říši po mapě, rozvíjet svou kulturu a bojovat proti nejslavnějším vůdcům lidské historie při budování civilizace, která přetrvá celé věky. V Civilition 6 se totiž budou města fyzicky rozšiřovat po mapě a vytvářet tak zcela nový, velice komplexní strategický mechanismus. Díky aktivnímu výzkumu technologií a kultur si budete zpřístupňovat nové možnosti herních postupů a při své cestě za zvoleným typem vítězství potkáte množství různých vůdců, kteří se snaží dosáhnout vlastních cílů v souladu se svými historicky danými charakterovými rysy.

"Hry Civilization od Sida Meiera jsou známé tím, že po celých posledních 25 let definovaly žánr 4X her," prohlásil Christoph Hartmann, ředitel společnosti 2K. "Nedokážeme si představit žádný lepší způsob, jak oslavit aktuální stříbrné jubileum této naší nejstarší série, než prostřednictvím netrpělivě očekávané hry Sid Meier's Civilization VI, která bude tím nejpropracovanějším, nejkrásnějším a nejkomplexnějším dílem Civilization všech dob."

"Sid Meier's Civilization VI stojí na pevných základech série Civilization a obohacuje je o spoustu úžasných nových prvků," řekl Ed Beach, hlavní designér z Firaxis Games. "Grafická podoba hry čerpá inspiraci z map a nástrojů ,věku objevů' a provedli jsme několik klíčových změn v herním systému - například rozrůstající se města a aktivní výzkum -, díky nimž nabídne Sid Meier's Civilization VI množství zcela nových zážitků, aniž by ztratila cokoliv z toho, čím je série Civilization tak výjimečná." Více se dozvíme na červnové E3, domácím distributorem bude Cenega.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments