Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Negativní názory na Homefront: The Revolution

Proč Metro řízlé Far Cry zklamalo?

Tento týden vycházející hra (Alza.cz s CZ titulky), kterou si zkrachovalé firmy přehazovaly jako horký brambor a provázely ji turbulence ve vývoji, si zřejmě odnese Černého Petra a doplatí na květnový přetlak v tvrdé konkurenci s Uncharted 4, DOOM či Overwatch. Alespoň tak vyznívají časné dojmy od lidí, kteří si ji sehnali v předstihu díky předčasnému zahájení prodeje v řadě zahraničních obchodů.

Homefront: The Revolution popisují jako hru na hodnocení 5/10 či 6/10, která je kombinací sérií Metro s Far Cry a nenabízí moc dobré střílecí mechanismy ani pocit z pohybu. Přispěvovatel NeoGAFu s přezdívkou Fezan si o dílu Dambuster Studios myslí konkrétně toto:

"Grafika, ač technicky pokročilá (CryEngine), je zklamáním po umělecké stránce. Dochází také k technickým problémům, jako zadrhávání obrazu či propady snímkování. Také jsem se zasekl v prostředí a hra mi spadla. Dobrá není ani umělá inteligence, nicméně herní svět působí obřím dojmem a inspiroval se Far Cry všude, kam se jen podíváte. Líbí se mi atmosféra navozující dojem opravdové guerrilové války, kdy v úvodu máte omezené zdroje a slabé zbraně ve srovnání s nepřítelem."

Dlužno dodat, že vydavatel Deep Silver už mezitím slíbil důležitý Day 1 patch, který má řešit právě chod hry - opravy prý dělané až do úplně poslední chvíle, co to šlo. Digitální verze, která má 28-32 GB, se odemkne o půlnoci 20. května na evropském PlayStation Store a ve stejnou dobu i na Steamu a Xbox Live.

Další lidé z GAFu říkají, že když právě dohráli Uncharted 4, připadá jim hned poté Homefront The Revolution neuvěřitelně slabé, jako takové pokračování, o které nikdo dvakrát nestál. Současně jim je vývojářů a jejich snahy líto, protože potenciál v tomto námětu určitě byl, nebýt všech těch komplikací během vývoje. Vzpomínají také na betu, na kterou měli podobný názor, ačkoli se zdá, že od té doby se některé věci zlepšily.

Fezan po delší odehrané době doporučuje toto: "Nemrhejte svými penězi a počkejte si, než bude ve slevě. A pokud jste hladoví po singleplayerové FPS, radši si sežeňte DOOM. Těch technických potíží je tolik, že je stěží opraví jeden patch. Hratelnost Homefront je navíc nudná, příběh o ničem a střílení působí divně, zvlášť krátce po DOOMu."

Svou verzi hry si už sehnal i YouTuber AngryJoe - viz záznam jeho tříhodinového streamu z Twitch, z nějž si můžete udělat názor sami:

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Read this next