If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Děcka nebudou nic tušit o první světové válce, báli se EA

+ termín Titanfall 2.

Teď, když se z něj stala zatím nejočekávanější hra podzimu, mohou šéfové EA házet podobné historky do pléna. Ale zpočátku to zdaleka tak jednoduše nevypadalo, spíš naopak.

"Obávali jsme se, že mnoho z našich mladších zákazníků nebude vůbec vědět, že nějaká první světová válka proběhla. Zvlášť když netušili ani o druhé světové či válce ve Vietnamu," přiznal finanční ředitel EA Blake Jorgensen.

Jak známo, když za ním studio DICE poprvé přišlo, že by rádo další díl série v tomto zasazení, odmítl to. Myslel si, že boje v zákopech nemohou být zábavné. Až po dlouhém přesvědčování nakonec kývl a dal projektu zelenou.

Na přednášce na konferenci Bank of America Merrill Lynch 2016 Global Technology dále uvedl, že mnoho lidí si podle něj neuvědomuje, jaký technologický pokrok provázelo těch pár let během první světové:

"Vypukla v době, kdy lidé bojovali na koních, a skončila, když se válčilo v letadlech, s válečnými loděmi, ponorkami a tanky. To skrývá obrovský potenciál pro hratelnost."

Hodně si slibuje i od prostředí, když se konflikt odehrával napříč celou Evropou a v Severní Africe. O tom, že by něco takového nemuselo zajímat Američany (konzolisty, hlavní cílovou skupinu), kteří se do války tolik nezapojili, na už se bohužel řeč nestočila.

Zato jsme se dozvěděli, že Titanfall 2 vyjde tři týdny od Battlefield 1. Jelikož ten je stanoven na 21. října (Alza.cz), může to být buď konec září nebo období okolo vydání Call of Duty: Infinite Warfare v půlce listopadu. Jelikož víme, že EA nejsou sebevrazi, rozhodně tipujeme spíš to září, o němž se ostatně už předtím šeptalo díky únikům z obchodů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 1

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments