If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mirrors Edge Catalyst zklamalo i jinde

Sbírá šestky a sedmičky.

EA jsou zrovna firmou, která obvykle hodně řeší, jaké známky od kritiků její hry v průměru dostávají. A tím, co se přihodilo včera večer, kdy vypršelo embargo na recenze ambiciozního Mirrors Edge Catalyst (Alza.cz), se na výročních finančních konferencích určitě chlubit nebudou. Ostatně napovídala to už naše recenze (bez udělené medaile).

Další největší média jako IGN či GameSpot se shodla, že si návrat Faith nezaslouží více než 68 %, resp. 70 %. Přestože jde stále o svěží vánek mezi FPS, otevřený svět prý neladí s celkovým designem a pohybovými možnostmi, příběh je prý chabý, postavy se za celých deset hodin příběhu ani jednou neusmějí a konzolové verze technicky kulhají. Některé části hry jsou frustrující až bolestivé.

Ještě níže 6/10 dali v Game Informeru, Metro, GamingBolt, Financial Post, TrustedReviews, HardcoreGamer, TwInfinite, The Guardian či Gamesradar. Viníkem jsou prý směšný boj, jiné směřování, než si lidé přáli, některé nedodělané prvky a trpění stejnými neduhy jako jednička. Přesuny po městě se prý stávají repetitivní a ačkoli se hra snaží přidat nové vychytávky, nestačí to k dobrému zážitku.

Naopak Catalyst se o něco více líbilo v Polygonu, VentureBeat, PlayStationLifeStyle či Shacknews, kde všude shodně udělili osmičku (vyšší známku v žádném velkém médiu hra neobdržela). Hovoří o výborném vtažení do hry, zábavnosti, vylepšeném boji či prodloužení hry díky otevřenému městu. Současný průměr na OpenCritic dělá pouze 73 %.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mirror's Edge 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments