Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Naše videosrovnání Skyrim remasteru

Kolik změn oproti originálu?

Pondělní potvrzení Special Edition pro PS4/X1/PC vyvolalo nadšené ohlasy, takže se vyplatí k němu ještě vrátit.

Skyrim bude v nativním rozlišení 1920x1080, pravděpodobně poběží v 30 fps (soudě dle traileru) a vypůjčí si některé nové vychytávky z Fallout 4 díky Creation Engine, jako volumetrické paprsky či shadery vody. Nové grafické podklady budou mít rostliny, houby, kameny a do krajiny také přibudou stromy, tak jako ve Fallout 4 se bude renderovat jen to, co je zrovna ve výhledu hráče.

Videosrovnání od EurogameruWatch on YouTube

Když jsme srovnali textury z obrázků z remasteru v plné kvalitě v BMP s tím samým v základní hře, zdá se, že textury jsou na pohled prakticky totožné jako na PC na maximální kvalitu. Potěší tak aspoň 16x anisotropické filtrování, byť povrch země se oproti originálu nezměnil. To větší změnu v remasteru zaznamená nasvícení, svět bude mít teplejší barvy a efekt bloom pomůže zaplnit prázdná místa. Geometrie hry se jinak Bethesda nedotkla, stejně tak je zatím identický dohled do dálky.

Jinak bylo potvrzeno, že modifikace pro Skyrim budou fungovat bez nutnosti úprav i na remasterovanou verzi. Níže srovnávací obrázky - předělávka vyjde v rámci Special Edition koncem října.

Original (PC)
Remaster
Original (PC)
Remaster
Original (PC)
Remaster
Original (PC)
Remaster
Original (PC)
Remaster

Read this next