Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 26/2016

Shield TV, Valve a VR, Radeon RX...

- AOC oznámil další rozšíření své řady herních monitorů AGON. Nový 27" monitor je podobný předchůdci, nabízí ale IPS a také technologii Nvidia G-Sync oproti AMD FreeSync. Prodávat se má začít v červenci.

- Nenápadný startup Magic Leap už nějakou dobu pracuje na pokročilé technologii pro augmentovanou realitu. Nyní se alespoň můžeme podívat na krátkou ukázku za pomoci dvojice známých droidů ze Star Wars.

- Lenovo Gaming příslušenství koupíte už také v českých e-shopech. Všechny novinky barevně ladí s herními notebooky a desktopy od tohoto výrobce. V nabídce je nová myš, mechanická klávesnice a podložka.

- S kratším zpožděním svoji GTX 1070 představilo také Gigabyte. Stejně jako u ostatních výrobců, i zde je karta po stránce designu k nerozeznání od výkonnějšího modelu. Takty jádra jsou oproti referenci celkem vysoké a opět je zde Gaming a OC režim.

- Nvidia Shield TV se oficiálně prodává v ČR. Novinku seženete pouze na Alza, základní model přijde na 5500 Kč, Pro verze s velkým diskem se ještě neprodává. Shield TV vám z obyčejné televize udělá chytrou díky Android TV, hrát můžete navíc exkluzivní hry pro Shield nebo hrát ty streamované z Geforce Now.

- Není tomu tak dlouho, co HP oživilo svoji herní řadu Omen. První novinky už můžete kupovat. Konkrétně jde o 15,6" notebook ve dvou konfiguracích. Stylový černo-červený design doplňuje Core i7 a grafika GTX 965M. Později má dorazit větší notebook a také stolní počítač s novou GTX 1080.

- Oculus Touch pohybové ovladače stále nemají pevné datum vydání. Oculus ale alespoň slíbil, že až vyjdou, tak pro ně bude dostatek her. Z počátku minimálně 30, přičemž spousta z nich je dělaná přímo pro Touch. Mezi nimi bude třeba Superhot nebo Killing Floor.

- Radeon RX 480 se už dostalo dost pozornosti, tak je teď řada na její mobilní variantě. První nepotvrzené informace ukazují nárůst výkonu oproti R9 280M a především velké snížení energetické náročnosti.

- Ve Valve nemají na Half-Life 3 čas, aktuálně se zhruba třetina firmy věnuje virtuální realitě. Gabe Newell se zase vyjádřil k VR exkluzivitám a nadšený z nich není.

- Jak bylo slíbeno, v nové recenzi si můžete přečíst o Nvidia Shield TV. Krásné zařízení s hromadou možností využití. Snadno dodá vaší staré televizi novou šťávu, výkon do budoucna chybět nebude a Geforce Now streamování her je dobrý zážitek i na pomalém internetu. Není ale bez záporů.

Read this next