If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 27/2016

RX 480 v prodeji. Krásné PC skříně a recenze myši s displejem.

- Sharkoon začíná prodávat nový herní set klávesnice a myši. Důraz byl kladen hlavně na nižší cenu. Designové provedení tradičně kombinuje černou a žlutou. Obě novinky také svítí hned několika barvami.

- iOS 10 na podzim přinese možnost streamování hraní her.

- Do světa mobilní virtuální reality se překvapivě pustil Trust. Výrobce uvedl headset Exos 3D. Hlavní přednost je kompatibilita s naprostou většinou chytrých telefonů. Na headsetu můžete sledovat prostorové video či si zahrát hry. Her má být k dispozici zatím asi stovka.

- Po oznámení minulý rok má již brzy dojít k vydání Time Spy rozšíření pro 3DMark. Nový benchmark je šitý na míru novému DirectX 12, který detailně prověří. Time Spy má být zdarma a samotný 3DMark je právě na Steamu s výraznou slevou.

- AMD oficiálně spustilo kampaň Radeon Rebellion na podporu nových karet. První video ukazuje protesty a demonstrace. Všimnout si můžete také přelepených zelených plakátů těmi červenými s Radeon hesly.

- Původní Xbox ovladač mohl vypadat úplně jinak a obsahovat displej. Bývalý člen Xbox týmu se nyní podělil o několik návrhů, vidět je inspirace u konzole Dreamcast. Také už tušíme, kde se vzal samotný název Xbox.

- Kam až může zajít tvorba vlastní PC skříně? Třeba až k počítači ve tvaru draka nebo stonožky. Cooler Master vyhlásil vítěze aktuálního ročníku soutěže Case Mod World Series. Výsledky vypadají prostě úchvatně a každý model si můžete prohlédnout hned z několika úhlů.

- Asus po Strix modelu odhalil ještě GTX 1070 Turbo. Možná nejde o nejlepší označení karty, protože novinka nabídne referenční takty.

- Nové Radeon karty se již brzy dočkají další konkurence. Objevila se první fotka referenční GTX 1060. Oficiální představení modelu tak je zřejmě velmi blízko.

- Zalman brzy začne nabízet mechanickou klávesnici K900M. Je vůbec první s RGB a veškeré její nastavení provedete přímo na klávesnici bez nutnosti instalace speciálního software.

- SteelSeries oslavuje 15. narozeniny a dárky dostanou fanoušci. Výrobce si jich připravil docela hromadu. Stačí na oficiálním webu vybrat vaši „ultimátní výbavu" ze SteelSeries produktů a mít štěstí při losování.

- Grafická karta Radeon RX 480 se začala prodávat. Oficiální české ceny startují na 6095 Kč, za 8GB variantu si připlatíte. Zatím jsou k dispozici pouze referenční karty, vyplatí se tak počkat, s čím se vytasí jednotliví výrobci. Asus slibuje Strix kartu, MSI zase Gaming X s Twin Frozr chlazením a Sapphire ukázalo Nitro.

- V recenzi zazářila vskutku unikátní myš. Rival 700 od SteelSeries vám dovolí snadno vyměnit kabel, senzor a další části. Kromě toho má na straně OLED displej a umí vibrovat, třeba v reakci na událost v Counter Strike: Global Offensive. K tomu všemu se navíc jedná o skvěle pracovanou myš.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments