If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Podařilo se konečně cracknout Denuvo? Video ukazuje hratelný Rise of the Tomb Raider

Možná je to ale jen zbožné přání pirátů.

Ochrana Denuvo u PC her je zatím nejsilnější, jaká se kdy v historii objevila. Tituly jako FIFA 16, Just Cause 3, Far Cry Primal, Hitman, nové Need for Speed, Doom nebo Mirror's Edge Catalyst, které Denuvo používají, nebyly prolomeny. Možná se to ale podařilo u šest měsíců starého Rise of the Tomb Raider. Ale možná také ne.

Video ukazující, jak se někomu podařilo rozeběhnout pirátskou verzi hry na PC, se objevilo v Rusku. Zde na Redditu si pak můžete přečíst, na co jste se přesně dívali.

Jak se ovšem zdá, metoda použitá ve videu ještě nebyla replikována a crack zatím není nikde ke stažení. Někteří říkají, že metoda funguje jenom díky speciálnímu nastavení počítače člověka, který video natočil.

Sám šéf marketingu Denuvo Thomas Goebl pro Eurogamer řekl: "Jelikož nejsou zveřejněny žádné soubory, abychom to ověřili, nedokážu odpovědět, zda bylo Rise of the Tomb Raider cracknuto." Není tedy ani jasné, zda tento crack bude fungovat i na dalších Denuvo her.

Sami tvůrci ochrany Denuvo ale nikdy netvrdili, že nelze tuto ochranu cracknout. Sami říkají, že je pouze velmi těžké ji cracknout, což dává vydavatelům a tvůrcům hry dostatek času, aby mohli prodat co nejvíce legálních verzí svého titulu. Navíc se ochrana Denuvo mění s každým updatem hry.

Cover image for YouTube videoLara Croft and I would not be friends - Rise of the Tomb Raider Xbox One gameplay

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments