Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 28/2016

GTX 1060 oficiálně. Prodeje HTC Vive a Lenovo Y900.

- Máte dost financí a hledáte vymakanou herní myš? Asus začal prodávat ROG Spatha, novinku označuje jako ultimátní a je určená především pro MMO hry. Konstrukce je ze slitiny hořčíku, senzor umí až 8200 DPI a programovatelných tlačítek je rovnou 12. Navíc spínače Omron snadno vyměníte. Jenom cena skoro útočí na hranici 5 tisíc.

- Lenovo rozšiřuje svoji nabídku herních strojů o high-end řadu Y900. Nový desktop už se prodává ve dvou konfiguracích. Na výběr je Core i5 v kombinaci s 16 GB DDR4 operační paměti a 120GB SSD či Core i7, dvojnásobek RAM a také SSD úložiště. Obě sestavy nabízí GTX 980. Dorazit má také notebook velikosti 17,3". Lenovo o konfiguraci prakticky nic neřeklo, z odhalené ceny jde ale usuzovat, že dostanete hromadu výkonu.

- Gigabyte pořádně zminiaturizovalo novou GTX 1070. Nová verze karty je o poznání kratší a skvěle se tak hodí do mini-ITX skříní. Chladí ji sice pouze jeden ventilátor, přesto dokáže nabídnout přetaktování v Gaming a OC režimu.

- Headset StarVR, na kterém pracuje herní studio Starbreeze, dostal vítaný boost v podobě 9 milionů dolarů od Aceru. Oproti konkurenci se StarVR liší především větším zorným polem. Zatím nejsou konkrétní plány na zahájení prodeje.

- Intel začal prodávat první mini počítač NUC, který je určený na hry. Skull Canyon je zatím dostupný v „barebone" konfiguraci a nabídnout může hlavně výkonný procesor Core i7-6770HQ. Portová výbava nabízí nový USB 3.1 Typ-C s podporou Thunderbolt 3 (třeba pro připojení externí grafiky) či 4x USB 3.0. Uvnitř je potom připraveno místo na DDR4 a SSD disk skrze M.2.

- Asus představil batoh ROG Ranger a podle nedávného trendu byste uvnitř mohli čekat počítač pro připojení headsetu pro virtuální realitu. Batoh ale patří do staré školy a slouží k přenosu herní výbavy. Dovnitř se vejde až 17,3" notebook a celá řada příslušenství.

- Jak se prodává Oculus Rift či HTC Vive? Těžko říct. Valve ani Oculus nejsou moc sdílní. Naštěstí existuje SteamSpy a hry, které jsou přibalovány ke každému headsetu Vive. Podle vlastníků hry Job Simulator tak je možné odhadnout počet prodaných HTC Vive. Blíží se ke stotisícové hranici.

- Nvidia konečně oficiálně uvedla GTX 1060, čerstvou konkurenci pro Radeon RX 480. Karta má být výkonnější, výrobce slibuje výkon na úrovni GTX 980, ale také dražší. Prodávat se začne 19. července jako Founder's Edition. Karty jednotlivých výrobců budou později.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments