Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GLOSA: Proč už nemá cenu hrát Pokémon Go

Byl to fenomén. Může si ale svou popularitu hra udržet?

Nikdy se moc nestávalo, abyste v parku při venčení psa potkávali shluky lidí čučících do mobilních telefonů. Neznámí lidé si povídali spolu, protože je spojovala společná věc - mobilní hra Pokémon Go. Byl to fenomén, možná to trošku ještě je fenomén, ale znám čím dál tím více lidí, které Pokémon Go postupem času omrzel. Vzpomene si na tu hru za rok vlastně ještě někdo?

Potýká se hned s několika problémy. Pokud jste hardcore hráči, asi vám Pokémon Go nikdy nepřirostl příliš k srdci. Je to velmi jednoduchá hříčka, kde se nic moc nedá pořádně dělat, všechno je přizpůsobené casual hráčům a casual hraní a to se velmi brzy omrzí. V současnosti lze ve hře dělat jen několik činností, pořád dokola. Můžete namítat, že totéž bylo například Destiny, ale tam alespoň ten gameplay za něco stál. Pokémon Go nemá absolutně žádný gameplay. Má máchání prstem po displeji. Maximálně.

Další problém je s tím, jak tvůrci znesnadňují sběratelství. Dříve jste mohli hledat pokémony v okolí pomocí stopiček. Jedna stopička znamenala, že je poblíž, tři, že musíte trochu hledat. Pak se něco stalo a u všech pokémonů byly tři stopičky, což sice hledání znesnadnilo, ale alespoň fungovaly weby třetích stran, které vám v aplikacích nebo na webu ukazovaly, kde a kdy se objeví ten který pokémon a dalo se podle toho relativně dobře řídit. Jenže i to pak vývojáři v Nianticu zakázali.

S posledním updatem stopičky úplně zmizely, takže nalezení pokémona v okolí je už spíše otázkou náhody než nějaké snahy. A asi nebudu sám, koho i proto hraní Pokémon Go odradilo.

Co může odliv lidí vrátit? Opravou této chyby zcela určitě. Pomůžou plánované public eventy? Možná. Ale je také dost možné, že sláva Pokémon Go skončí stejně tak rychle a nečekaně, jako začala.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments