If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co je a co není No Man's Sky? Nehodí se pro každého

Varování + startovní trailer.

Hello Games nejsou úplně normálním studiem. Když pomineme Early Access, nikdo jiný den před vydáním nekrotí vášně a vyloženě neodrazuje od koupení (finální) hry.

"No Man's Sky nemusí být hrou, jak jste si ji vysnili ze starších trailerů," varoval Sean Murray poté, co si zpětně prošel oficiální videa z let 2013-2015. "Pokud jste doufali ve věci jako PvP multiplayer, stavění měst, pilotování nákladních lodí či budování civilizací, tak vás musíme zklamat, o tom hra není. Může se něčím takovým stát postupem času díky updatům. Ostatně na budování základen a nákladních lodích se už skutečně pracuje." Jinak veškeré patche budou zdarma, žádný placené se neplánují.

Cover image for YouTube videoNo Man’s Sky - Launch Trailer | PS4

Hlavní tvůrce dále upozornil, že No Man's Sky je hardcore (niche) hrou, velice klidnou hrou, prý není vhodná zdaleka pro každého. Došlo mu to poté, co sledoval testery z řad běžných lidí. Rozhodně nejde o multiplayerovou záležitost: síťové prvky prý slouží jen k vytvoření cool momentů (různé easter eggy pro navození pocitu, že hrajete v tom samém světě). Určitě však nečekejte plnohodnotný co-op zážitek, nic takového prostě nedostanete. Šance, že se vaše cesta rozlehlou galaxií protne s jiným živým hráčem, se takřka blíží nule.

O čem tedy hra v reálu je, co od ní přesně čekat? Tím, co je slibováno od začátku, její základní vize se prý nezměnila: "O prozkoumávání procedurálně generovaného univerza s krásnými kreaturami, o obchodování s NPC, o bojích proti robotům a mechům či ve vesmírných přestřelkách, o survival/craftování v sandboxu o velikosti celého vesmíru, o fajn muzice.... A o pocitu, jako když jste vstoupili do sci-fi románu." Více na toto téma na homepage.

No Man's Sky bude pro PS4 v prodeji od zítřka (úterý 10. srpna - Alza.cz), zatímco PC verze prý nebude k dispozici dříve než v pátek večer, tzn. už několikátý odklad. Důvodem jsou specifické funkce pro počítače - třeba pro nastavení FOV, zorného pole výhledu, aby se vám nedělalo špatně jako některým lidem na PS4 (viz Reddit AMA).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments