Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft kopíruje Early Access ve Windows 10

Bude i na PC.

Slavil s tím úspěchy v zimě, když v režimu Xbox One Game Preview vyšla dinosauří onlinovka Ark: Surivval Evolved a za pár měsíců si ji navzdory nehotovému stavu koupil milion majitelů konzole. Tak proč to samé nezreplikovat i na PC?

Microsoft dnes na Gamescomu oficiálně oznámil, že jeho program pro prodej nedodělaných her, jejichž podobu mohou hráči ovlivnit svými ohlasy, dorazí koncem letošního roku i pro Windows 10.

Je to sice prachsprostá kopie Early Access na Steamu, ale to zřejmě nikdo moc neřeší. Otázkou zůstává, zda to dokáže přitáhnout více vývojářů a zákazníků do obchodu zabudovaného ve Windows 10, když musejí dodržovat jeho speciální formát UWP, který není příliš v oblibě a znamená to oproti Steamu více práce, zatímco moc lidí tam hry dosud nekupuje.

Watch on YouTube

První hrou, která takto bude přes program Windows 10 Game Preview k mání, se stane Everspace od Rockfish Games, singleplayerová hra s vesmírnými loděmi - tak trochu reakce na No Man's Sky, ale bez pohybu na planetách.

V rámci Xbox Game Preview minulý rok vyšly hry jako Elite: Dangerous, The Long Dark a We Happy Few, které byly mezitím už víceméně dokončeny, tudíž je na Windows 10 nelze čekat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

We Happy Few

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments