Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak se brání pevnost v Mount and Blade 2

Mimořádně zajímavé video.

Minule jsme na E3 viděli, jak ho útočníci obléhají, tentokrát máme možnost to samé zažít z opačné perspektivy obránců pevnosti. Stojí na dřevěných hradbách a z výšky míří s lukem na nepřátele, zatímco jsou odstřelováni ohnivými střelami z katapultů a jejich okolí podléhá destrukci. V následné etapě protivníci lezou na hradby po žebřících, tudíž dochází k bezprostředním soubojům jeden na jednoho. Mezitím se jim povedlo dopravit k hlavní bráně beranidlo, kterým se ji snaží prorazit, což jim můžete zkomplikovat házením připravených kamenů.

Watch on YouTube

Mount and Blade 2: Bannerlord, hlavní konkurent českého Kingdom Come, vypadá čím dál lépe, ale ani na Gamescomu neprozradil termín vydání. Výrobce ze studia TaleWorlds Entertainment pouze upozornil na značný pokrok ve strategické části, když do hry implementoval nové rozhraní pro diplomacii, jak z osobního hlediska, tak co se týče zastupování státu.

Vedle epických bitev je totiž hlavní náplní hry simulace feudálního státu s politikou, románky a intrikami. Budete prý usazeni k vyjednávacímu stolu a budete mít možnost rozhodovat se spojenci i protivníky o zásadních věcech. K tomu využijete svůj vliv nasbíraný u své frakce. Když už nebudete chtít dál válčit, můžete protistraně nabídnout část země, zboží nebo zlaťáky.

Read this next