If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Deus Ex patch má 4 GB, proč to je dle tvůrce standardem?

+ výčet změn, drivery.

Square Enix, počkejte, nejsou to ti, kteří odšoupli Final Fantasy 15 o dva měsíce, aby už na disku mohl být důležitý patch? U své další velké hry aplikují odlišný přístup.

Pro v úterý vycházející Deus Ex: Mankind Divided (Alza.cz) je venku první patch 1.02, který má téměř 4 GB.

Ve výčtu změn přitom není vyjmenováno nic konkrétního zásadního, co by řešil: obecné opravy chyb, vylepšení funkcionality a lokalizace, zdokonalení stability a úpravy módu Breach. Předčasní hráči doufají, aby také zlepšil včera hlášenou plynulost hry, ale o tom se bohužel nic nepíše.

Existenci těchto tzv. day 1 patchů, které se postupem let staly standardem, obhajoval nedávno ředitel tvůrců François Dugas takto:

"Podívejte se na série Elder Scrolls či Fallout, nebo na kteroukoli jinou, která má v sobě hodně komplexních systémů. Je obtížné je uvést na trh bez patche, protože se toho v nich může stát strašně moc. I když byste se rozkrájeli a testovali až do zbláznění, vždycky bude objevena nová cesta s něčím, co předtím nikdo nevyzkoušel. Jindy se zase stane, že o chybě už víme, ale nestihneme opravu zakomponovat do základní hotové verze, aby mohla být na disku."

Tahle praxe se mu prý osobně nelíbí, ale bere to tak, že takové patche jsou nedílnou součástí dnešního herního průmyslu. A že jsou lepší, než sedět se složenýma rukama a nedělat nic a tvářit se, že je vše v pořádku.

Také prý nemáme zapomínat, že vše má i svou ekonomickou stránku, kterou vývojáři nemají šanci ovlivnit a musejí poslouchat vydavatele. Jinými slovy, pokud by se hra odložila jako FF15, stálo by to více peněz než připravit takový patch.

Pre-load pro kupující digitální verze Deus Ex začne od neděle 21. srpna, počítat musejí s downloadem 39 GB. Hra se pak odemkne v úterý. Máte-li grafickou kartu od Nvidia, stahujte nejnovější ovladače (verze 372.54) doporučované právě pro toto kyberpunkové akční RPG, vedle F1 2016 či No Man's Sky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Mankind Divided

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments