Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Smutná zpráva, remaster Mass Effect zase smeten ze stolu

EA si z nás dělají dobrý den.

Po srpnovém prohlášení výkonného prezidenta EA to vypadalo tak nadějně.... Ale dnešní optikou se zdá, že si z nás jen dělal dobrý den. Jinak to lze těžko vysvětlit.

Jeho kolega Peter Moore totiž nyní pro IGN poskytl protichůdně znějící vyjádření, dle nějž byste si na vznik remasteru trilogie Mass Effect nevsadili.

"Tisíce lidí se mě ptali, jestli bychom mohli snadno vyrýžovat peníze na remasteru téhle série. Ano, mohli bychom. Ale máme to skutečně zapotřebí? Nikoli."

Moore má pocit, že by se spíš měli posunout vpřed. Existuje totiž prý jedna malá hra zvaná Mass Effect Andromeda (Alza.cz), na kterou se BioWare naplno soustředí. A cokoli, co by je od toho vyrušovalo, není vítané.

Šéf EA pro progaming si dále položil řečnickou otázku, týkající se předělávek obecně, nejen Mass Effectu, ale i třeba Burnoutu: "Máme nějaké týmy, které se flákají a nemají do čeho píchnout, takže bychom jim mohli remastery svěřit? Nikoli. I proto se raději díváme do budoucna".

Všechno tohle se dá vysvětlit jedině dvěma způsoby: buď mají pánové ve vedení EA mezi sebou rozepři, kdy každý prosazuje něco jiného, a rozhovory do médií nám v tom dělají guláš. Nebo, pravděpodobnější varianta - před pár týdny byli EA nakloněni tomu, že remake Mass Effect udělají, ale teď možná zjistili, že by to bylo více práce, než si mysleli, tak to odpískali.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

See 2 more

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments