Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik mírní nešťastná slova o rasistických PCčkářích

Myslel to prý jinak.

Včerejší výrok Michaela Pachtera o PCčkářích coby arogantních zabedněncích vyvolal nemalé pozdvižení nejen u nás. Muselo proto logicky přijít opravné vyjádření.

Analytik tvrdí, že ho web DailyStar nepřesně citoval. Asi desetiminutovou rozpravu prý vedli začátkem měsíce v New Yorku na akci k odhalení PlayStation 4 Pro.

Redaktor EG Pavel Oreški potkal Michaela Pachtera na E3

"Otázka zněla, jestli si PC hráči pořídí PS4 Pro. Odpověděl jsem, že nikoli, protože tahle konzole pro ně není dostatečným upgradem, aby na ni přešli z nadupaného počítače."

Pachter dále pro PCGamesN vcelku rozumně vysvětluje, že PC hráči prostě preferují ovládání klávesnicí a myší, obvykle mají rychlejší procesor (než je v konzoli) a že většina vlastní mnohem výkonnější grafický čip. Když na něj prý DailyStar tlačilo, znovu odvětil, že PC hráči jsou loajální ke své platformě a nezajímá je přechod někam jinam.

Přiznal, že v rozhovoru použil výraz o argoanci PCčkářů, přirovnání k politickým stranám, vyznání i národnosti. Prý k tomu došlo jen kvůli tomu, že na něj dotyčný redaktor až příliš tlačil. Ale není si vědom, že by je nazval zabedněnými hlupáky, prý to vůbec není v jeho slovníku. Chyba měla vzniknout jen špatným přepisem z nahrávky kvůli ruchu na akci.

Výrazu o rasistech, kterého si vědom naopak je, nyní analytik zpětně lituje - prý to byla nešťastná volba výraziva: "Pokud jsem někoho urazil, tak se mu omlouvám. Hráče na PC nelze zařadit do jediné škatulky a uplatňovat podobná paušalizující vyjádření na všechny."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments