Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč ve FIFA 17 není Island?

Podobně jako dříve s naší repre.

Tyhle patálie pamatujeme ještě z doby, kdy tady byli EA Czech a veřejně se osočovali s Českomoravským fotbalovým svazem, kdo může za to, že ve starších ročnících fotbalové série FIFA chybí domácí reprezentace.

Nyní se pro změnu řeší, proč v brzy vycházející FIFA 17 (Alza.cz) není překvapení nedávného turnaje EURO 2016, tým, který dokázal porazit Anglii a skončil až ve čtvrtfinále.

Dle BBC je důvodem absence Islandu ve FIFA 17 to, že EA nabídli za práva na tyto urputné Seveřany z pidizemičky "jen" 362 tisíc korun, což tamní fotbalová asociace odmítla jako naprosto nedostatečné.

Poté prý přišla s protinabídkou, jenže tu zase pro změnu neakceptovali EA, kteří se k věci zatím nevyjádřili. Čí to je tedy chyba, že se tyto dvě strany nedokázaly dohodnout?

Jak reportoval iSport citující šéfa islandského fotbalu: "Nemám pocit, že by jednání byly fér včetně nabídnuté částky." Geir Thorsteinsson si je prý jistý tím, že fanoušci by chtěli hrát s jejich nároďákem poté, co na šampionátu předvedli. Ve FIFA 17 je jinak zahrnuto 47 reprezentací, včetně ČR.

Watch on YouTube

Read this next