If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kingdom Come podepsalo vydavatele pro svět

Deep Silver.

Konstatovat, že česká hra našla vydavatele, by asi vyznívalo jinak, než správně má. Warhorse si totiž nejspíš mohli vybírat z celé řady nabídek toho nejvýhodnějšího partnera - na rozdíl od situace před kickstarterovou kampaní, kdy ji potenciální kandidáti odmítli a nevěřili konceptu hry.

Distributorem Kingdom Come: Deliverance (Alza.cz) se dnes odpoledne stali Deep Silver, vydavatelský dům německých Koch Media. Firma, která naposledy vypustila nepříliš úspěšný Homefront: The Revolution, ale i pecky jako Saints Row, Dead Island či Metro, vedle Sacred 3, Ride to Hell, Risen či Emergency. Pokud by se pro ČR nevyjednala nějaká speciální výjimka (?), bude mít vše pod palcem Playman, předtím Deep Silver zastupovala Cenega. Dle našich informací zatím v tomto směru ještě není rozhodnuto.

Dan Vávra v otevřeném dopise fanouškům několikrát zdůraznil, že tvůrcům zůstala svoboda ve vývoji i v "upřímné komunikaci" vůči veřejnosti, tzn. na dosavadním marketingu se tímto krokem nic nezmění.

"Nadále máme plnou kreativní svobodu, jak hru vyvineme a jak vytvoříme obsah. Ale nemáme schopnosti vyrobit DVD a propagace, jak doručit krabice do obchodů a podobně," vysvětlili na Facebooku.

Cover image for YouTube videoGamescom 2016 Twitch Stage: Kingdom Come: Deliverance

Deep Silver se tedy postarají u uvedení krabicovky pro PC a digitálky/krabicovky pro konzole v celosvětovém měřítku, zatímco digitálka pro PC zůstane v režii samotných Warhorse, kteří se tak nebudou muset o tržby ze Steamu či vlastního shopu s nikým dělit. Od tohoto zvoleného partnera si slibují použití jeho zavedených distribučních kanálů a oslovení širšího publika, než by dokázali oni sami.

"Krabicovka a digitálka vyjde v ten samý den, termín oznámíme zanedlouho, nicméně stále platí stihnutí roku 2017," upozornil Vávra. Při podpisu podobných smluv totiž obvykle dochází k odkladům, aby distributor měl čas zařídit vše potřebné. Pro podporovatele na Kickstarteru se jinak nic nemění, slíbené odměny prý dostanou ve 2017, krátce po vydání hry, takže není důvod k znepokojení.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments