If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Recenze Mafia 3 před vydáním nikde nebudou

Politika výrobce.

Když se něco takového přihodilo v minulých letech, býval to varovný signál, že se snad autoři bojí verdiktů. Postupem času se ovšem tahle praxe stala víceméně standardem a nebýt jednoho média, které z toho udělalo kauzičku, nikdo by se tomu už ani moc nedivil.

Recenze Mafia 3 (Alza.cz) nebudou pravděpodobně nikde k přečtení v předstihu před oficiálním termínem vydání tento pátek 7. října. Tak se rozhodl výrobce 2K a má na to ze své pozice plné právo.

Kolegy z Polygonu to nicméně rozlítilo natolik, že sepsali otevřený dopis čtenářům, aby jim se spostou argumentů sdělili, proč vlastně hodnocení nebudou mít připravené včas. Na rozdíl od takových Gears of War 4, o jehož prý vysokých kvalitách si přečtou už tuto středu, dlouho před 11. říjnem coby startovním dnem.

Tamní redaktor prý obdržel od 2K nabídku zaslání Mafia 3 až v moment, kdy se odemkne na prvním digitálním obchodě, tzn. ve 4 ráno pacifického času ve čtvrtek, ale nevyužil ji, protože si věří natolik, že přes nějaké kontakty v obchodní síti sežene krabicovku dříve a nebude pak vázán žádným NDA na to, kdy smí článek publikovat a co v něm smí nebo nesmí prozradit z příběhu atd.

Jak známo, ani třeba plný DOOM neposkytla Bethesda žádnému novináři dopředu (zřejmě kvůli negativním ohlasům na MP betu??), přesto se z něj nakonec vyklubala všude vychvalovaná pecka. Předtím neexistovaly review-verze třeba pro Destiny, Forza Horizon 3 PC a mnohé další hry závislé na online zážitku či provozu řádných serverů.

Netušíme, co přesně je tím důvodem konkrétně u Mafia 3, klidně to může být čekání na day 1 patch - aby recenzenti nepsali o něčem jiném než o tom, co budou hrát běžní lidé od pátku (docela pochopitelná obava) - jak v těchto případech bývá čím dál častější.

Naše exkluzivní dojmy ze čtyř hodin hraní v Londýně tedy nyní mají bez předčasných recenzí ještě větší cenu. Každopádně 2K nikdo nemůže podezírat z toho, že by snad Mafia 3 před světem schovávali, to by asi nevypouštěli každý den nové video, nedali by k dispozici celé souvislé demo z výstav či nezvali YouTubery na prezentace.

Cover image for YouTube videoMafia 3 Gameplay Trailer Series – The World of New Bordeaux #4 - Combat [International]

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments