If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

140 tisíc kusů krabicovek Mafia 2 v ČR

Nečekaně hodně + další sestřih M3.

Pár dnů před vypuštěním očekávaného třetího dílu (Alza.cz) se domácí distributor rozhodl projít své archivy a spočítat, kolik uvedl na trh kusů předešlé Mafia 2 z roku 2010.

Jedná se o číslo velmi vysoké, které byste si nejspíš netipnuli ani v divokém snu. Ocenit se musí i to, že byla odvaha ho takto otevřeně zveřejnit, což se u jiných titulů obvykle neděje.

"Hry Mafia představují jedny z nejlépe prodávaných titulů vůbec. Druhý díl v Česku doslova trhal rekordy - jen Cenega Czech prodala napříč různými edicemi a platformami více než 140 000 kusů. Nutno podotknout, že toto číslo stále narůstá a nezahrnuje digitální prodeje, ani tzv. šedé dovozy. Navíc byl na určitou dobu prodej pozastaven."

Na dotaz Eurogameru Cenega upřesnila, že největší procentuální podíl zařídila PC verze (nikoli ty konzolové). Bohužel přesně to rozděleno distributor v záznamech nemá, jelikož existoval nespočet edic.

Kolik Mafia 2 se mohlo navíc prodat Čechům digitální cestou na Steamu a jiných obchodech, to si netroufáme tipovat. Díky slevám to pravděpodobně mohou být řádově nižší desítky tisíc kusů, ale jedná se pouze o odhad, každopádně krabicovky nad nimi nejspíš "vyhrály". Znám není ani celkový odbyt jedničky v naší zemi.

"Od doby vydání prvního dílu se mnohé změnilo. Druhý díl vyšel pod taktovkou společnosti 2K Czech. U třetího dílu hry Mafia se vývoj přesunul do americké Kalifornie pod vývojářskou společnost spadající pod 2K Games - Hangar 13. I přesto, že k vývoji hry dochází mimo Českou republiku, se na hře podílí mnoho českých vývojářů a i nemálo těch, kteří stáli u samotného zrodu této legendy," dodala Cenega.

Mafia 3 vyjde už tento čtvrtek, 7. října (Alza.cz), s českými titulky pro PC, PS4 a X1 - více na lokalizované homepage a va našem kompletním pokrytí - níže ještě zbrusu čerstvá pátá epizoda série videí o New Bordeaux s dalším dvouminutovým sestřihem cutscén:

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments