If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA Online vynáší jako blázen, čím dál více

Graf tržeb.

Kdepak singleplayerové DLC pro už tři roky staré Grand Theft Auto 5 (Alza.cz), teď Rockstar zajímá něco jiného, co pro něj představuje mnohem větší dojnou krávu.

Mikrotransakce v GTA Online a re-edice či konverze starších dílů série vynesly firmě v uplynulých 12 měsících neuvěřitelných 700 milionů dolarů (z toho 200 milionů za poslední půlrok). Tyto hrubé tržby odhalil analytik Daniel Ahmad z Niko partners.

Všimněte si, jak v grafu ukazatele postupně stoupají, čím je hra starší. Obvykle to přitom bývá přesně naopak kvůli slevám apod. Ve třetím roce života GTA 5 utržilo více než v tom druhém.

Rockstar zkrátka našel v mikrotransakcích v GTA Online zlatý důl. A čert vem, že někteří lidé či média jejich přítomnost hlasitě kritizují. Výsledky totiž jasně dokazují, že spousta lidí si za speciální in-game předměty mileráda zaplatí skutečnými penězi.

Cover image for YouTube videoGTA Online: Bikers Trailer

Osvědčila se také jeho strategie, kdy k GTA 5 přibalenou multiplayerovou hru bere jako takovou službu. Velká DLC, jako to nedávné Bikers, vypouští nestandardně zdarma, čímž láká k opětovnému hraní a utrácení.

Cover image for YouTube videoGTA 5 Online - BIKER GANGS | NEW BIKERS DLC GAMEPLAY! (GTA V Online)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments