Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Autoři Metro vysvětlují, že VR exkluzivita nebrzdí jeho pokračování

Narazili na odpor.

Když virtuální realita, navíc vyžadující další příslušenství Oculus Touch, není levnou záležitostí, podobná vzpoura se po ohlášení exkluzivity Arktika 1 dala vesměs očekávat.

Fanoušci série Metro (Alza.cz) začali obviňovat ukrajinské tvůrce z 4A Games, že se nechali koupit Carmackem a spol. Docvaklo jim, že si nejspíš na nový díl FPS počkají déle a neskrývali zklamání.

Studio proto bylo donuceno sepsat otevřený dopis, aby situaci uklidnilo. A vlastně tím nepřímo potvrdilo, že pokračování Metro je v přípravě:

"Jsme si vědomi toho, že někomu se Arktika 1 opravdu líbí, jiné zarazila, pokud od nás doufali ve více tradiční PC / konzolovou hru. Vězte proto, že se jedná pouze o jednu ze dvou momentálně rozpracovaných her. O té druhé zatím nejsme připraveni mluvit, ale bude se vám určitě líbit."

4A Games nyní prosí o trpělivost a také zdůrazňují, že když mají novou pobočku na Maltě, disponují mnohem větším týmem. Jinými slovy, dovoluje jim to makat na více projektech souběžně, aniž by jeden druhý brzdil. Kromě toho je prý vícero projektů naráz lepší pro jejich nezávislost a kreativitu.

Na Arktika 1 (2017) jsou prý velmi hrdí - když si prvně zkusili VR, tak je okouzlila, že si nechtěli nechat tuhle příležitost utéct. Posouvá totiž vtažení do atmosféry na úplně novou úroveň. Také si v této hře zkouší nové zasazení do sci-fi prostředí, nejen do postapokalyptického světa, které mají na kontě z dřívějška.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arktika.1

PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments