If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vávra: Dělat znovu Mafii, budou mi investoři věřit

Rozhovor pro MaM.

Sám sebe nazývá za renesančního člověka a realistu. Kreativní ředitel Warhorse Studios dnes poskytl nový rozhovor pro magazín Marketing a Media.

Vedle starých známých věcí o crowdfundingu, Kickstarteru, fungování vydavatelů a začátcích své kariéry tam Vávra pronesl pár výroků, které stojí za pozornost, zvlášť v dnešním světle po vydání ne úplně ideální Mafia 3 (Alza.cz). Třeba o tom, že v 90. letech žádné hry neexistovaly nebo o hledání investora:

"V našem odvětví se důvěřuje lidem jenom v tom, co už někdy úspěšně vytvořili. Kdybych dělal znovu Mafii nebo podobnou gangsterku, budou mi všichni věřit, že to zvládnu, jelikož jsem to už dvakrát udělal."

Samozřejmě to nelze ani náhodou chápat jako nějakou úvahu o vytvoření dalšího pokračování Mafie - to ostatně ani nyní není možné při držení práv 2K, se kterými se před lety rozešel.

Spíš jde o to, že Vávra se od Mafia 2 veřejne distancoval, když na Twitteru v reakci na kritiku řekl, že se realizace drtivou většinu času nezúčastnil a jen napsal scénář (ten později musel být značně předělán). Ovšem nyní zase považuje Mafia 2 za své dílo, což je přinejmenším zvláštní.

Když se ho MaM zeptal, jestli cítí větší závazek podporovatelům Kingdom Come z kampaně nebo zaměstnavateli (vlastníkovi), trochu nediplomaticky, leč asi upřímně utrousil, že je zavázaný hlavně tomu, co chce udělat. To ostatní ho prý tolik netrápí.

Více čtěte v neplaceném úryvku zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments