Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uniklá mapa Red Dead Redemption 2 byla zřejmě pravá

Dva důkazy dle traileru.

Psal se duben letošního roku, kdy jeden uživatel NeoGAFu nahodil do fóra údajnou mapu Red Dead Redemption 2 (Alza.cz). Tehdy to všichni brali jako nějaký nepodařený vtip, ostatně hra tehdy ani nebyla ohlášena, natožpak abychom znali její přesné dějiště.

S nálepkou "s největší pravděpodobností podvrh či výmysl" to tedy bylo smeteno ze stolu ani o tom prakticky žádný web nereportoval, důvěryhodnost byla zkrátka mizivá a nebylo to jak ověřit. Situace se ovšem změnila po minulém čtvrtku, konkrétně po debutovém traileru.

Z jeho rozborů a analýz vyplynulo, že některá místa, která nabídl k nahlédnutí Rockstar, se nápadně podobají oné mapě z jara.

Uživatelé Redditu si dali tu práci a našli hned dva důkazy, které napovídají, že by uniklá mapa vlastně mohla být pravá. Pokud se to potvrdí, něco takového by nyní, rok před vydáním, bylo přelomovým zjištěním.

Předně jde o záběr s prasečí farmou a železniční tratí (verze mapy ve vysokém rozlišení), za nimiž leží hory nazvané Cumberland Forest. Jsou prý také podobně zvlněné, i když to chce trochu fantazie (takových míst by šlo nalézt více). Shoduje se to každopádně se scénou z traileru, dokonce se povedlo najít i místo, odkud asi bylo vše pro trailer nasnímáno vývojáři.

Druhý důkaz se týká jiné oblasti mapy, částečně vychlé delty řeky, kde je vidět nějaká bouda, přesně jako na té uniklé mapě. Může být tohle už náhoda? Jediný problém je, že v traileru se poblíž nacházela nějaká hora, která na mapě není, což se přisuzuje změnám během vývoje hry.

Otázkou tedy zůstává, jestli celá mapa bude přístupná nebo zda se něco zásadního do podzimu 2017 ještě nezmění - více v oficiálním oznámení zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments