Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V co-opu State of Decay 2 se můžete rozdělit

Nové info o zombících.

Když jste se v prvním dílu této zombie onlinovky (Alza.cz) dostali s druhým hráčem příliš daleko od sebe, hře se to nelíbilo a dovolila vám jen malou vzdálenost.

Ve State of Decay 2 už tyto restrikce nebudou a vše má fungovat jinak, odhalil šéf vývojářů z Undead Labs, Jeff Strain, v interview pro IGN:

"V co-opu klidně můžete s parťákem pracovat každý na úplně jiném úkolu a sejít se jen tehdy, když se vám to hodí. Samozřejmě, budete efektivnější, pokud spolupracujete a hrajete blízko u sebe, ale jak je v naší sérii zvykem, herní styl závisí jen na vás."

Hra má tedy motivovat k týmové práci a kooperaci, ovšem zase vás nebude vyloženě nutit: když si budete chtít vzít auto a jít se kamkoli projet, jako když hrajete singleplayer, nikdo vám stopku nevystaví.

Velikost mapy v pokračování zatím tvůrci nechtěli upřesnit, ale má být citelně větší než v původním State of Decay.

Co se týče PvP, nebudete moci přímo zaútočit na jiné živé hráče, to vám designér nepovolí. Avšak má existovat celá řada jiných způsobů, jak se stát škodnou zvěří, která bude nabourávat plány ostatních. Můžete totiž přímo ovlivnit simulaci herního světa a tak zařídit potíže.

Watch on YouTube

State of Decay 2 vyjde někdy během příštího roku souběžně pro PC a X1, vč. podpory Play Anywhere, takže vám stačí zakoupit si jednu kopii pro hraní na obou systémech.

Read this next