Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Divácký režim a mapa Giants Shadow do Battlefield 1

Detailně o úterním updatu.

Zatímco jednomu se těžce nedaří (Call of Duty), druhému to nezvykle šlape. Už zítra, 13. prosince, se Battlefield 1 (Alza.cz) dočká zásadního updatu s označením 121316.

Nová mapa Giant's Shadow byla inspirována bitvou na řece Selle z roku 1918. Bojišti vévodí obří vrak vzducholodě, v jehož stínu se odehrávají líté boje na otevřeném prostranství a na říčních březích podél železniční tratě Cateau-Wassigny. Vyzkoušíte nový doplněk pro třídu Support - kuši vystřelující granáty - a opět zažijete nečekaný příjezd obrněného vlaku. Mapa nejprve bude přístupná těm se Season Pass a předobjednávajícím základní hry, 20. prosince se pak odemkne ostatním (zdarma).

Watch on YouTube

Součástí aktualizace je divácký režim, tedy Spectator Mode. V režimu Spectator se hráči mohou připojit do probíhajících zápasů v Battlefield 1 v roli pozorovatele. Pozorovatelé mají možnost sledovat všechny hráče na bojišti prostřednictvím kamery s pohledem první či třetí osoby, dívat se na bojiště z ptačí perspektivy nebo se volně pohybovat po celé mapě prostřednictvím volné kamery Free Cam.

Přepínání mezi jednotlivými hráči a režimy zobrazení (Ptačí perspektiva, Sledování hráče nebo Free Cam) je intuitivnější a plynulejší. Divácký režim je také sám o sobě nástrojem k vytváření a nahrávání obsahu, k čemuž bude sloužit posuvná kamera s pohledem třetí osoby, nastavení hloubky ostrosti a různé filtry zobrazení.

Režim Custom Game byl obohacen o nové herní nastavení: Standard Issue Rifles. Pokud je tato volba zapnutá, budou mít všechny třídy přístup pouze a jedině ke standardním puškám své frakce. Toto nastavení lze vypnout či zapnout s výměnou za jiný typ zbraní a vytvořit tak celou řadu různorodých herních variant. Britská armáda bude mít například v arzenálu SMLE MKIII. Tyto zbraně nejsou osazeny optikou a mají hráčům lépe zprostředkovat atmosféru bojů ze zákopů první světové války.

Tato aktualizace také řeší ne/vyváženost jednotlivých brokovnic s primárním cílem lépe vyrovnat poměr výhod a nevýhod jednotlivých typů. Některé z brokovnic měly na určitou vzdálenost velmi vysokou nezamýšlenou účinnost, což jsme se rozhodli vyřešit zkrácením dostřelu variant brokovnic s jednotnou střelou u modelů M97 Trench Gun, Model 10-A a Sawed Off Shotgun, čímž ve výsledku došlo k redukci vzdálenosti, na kterou je možné zabít jedním zásahem. Kromě brokovnic se úprav dočkaly i prvky jako injekční stříkačka, sprint, výsadek do landshipu a spousta dalších.

EA jinak slibují, že první DLC They Shall Not Pass vyjde v březnu 2017. I nadále mají v plánu Battlefield 1 vylepšovat jak pomocí aktualizací, tak prostřednictvím nového obsahu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 1

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments