Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Úprk před sériovým vrahem v 17 minutách z Pátku třináctého

Na samotě u lesa kooperativně.

V chystané hře Friday the 13th (jaro 2017, PC/PS4/X1) bude obsažen velice zajímavý asymetrický kompetitivní režim ve stylu survival hororu, který dá vzpomenout na Freddyho Kruegera nebo případně Until Dawn.

Sedm živých hráčů musí ve zdraví utéct před Jasonem Voorheesem, který je chce zabít a je ovládán jiným hráčem. Právě o tom pojednává nové 17-minutové video od IGN:

Watch on YouTube

Prchající mají na výběr, jak zmizet ze strašidelného nočního lesa a domečků léta páně 1984, ale nejprve musí splnit sérii úkolů, aby se jim to podařilo. Pokud třeba chtějí odjet autem, musejí někde sehnat novou baterii, benzín a klíčky. To vše ve stresu, že se tam kdykoli může objevit jejich vrah, který je chce zneškodnit. Na výběr je auto pro dvě či čtyři osoby. Jinou možností je záchrana od policie.

Jason, který se po mapě umí teleportovat, nemůže být úplně zabit, ale můžete ho omráčit, díky čemuž získáte pár drahocenných vteřin k útěku. Hráči také získávají zkušenostní body za různé vykonané činnosti, např. opravu telefonních kabelů, zavolání policie, zabarikádování dveří či sebrání zbraní.

Read this next