If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DiRT Rally přijíždí i na virtuální realitu

+ zdarma plná hra Showdown.

Ještě realističtější zážitek nabídne staronová rally (původně z Vánoc 2015) pro virtuální realitu. "Ještě nikdy předtím jste se nemohli dostat tak blízko k tomu, co zažívá skutečný řidič rally," komentoval to šéfdesignér Codemasters, Paul Coleman.

Hovoří o DLC pro DiRT Rally (Alza.cz), které do hry za pár týdnů přidá podporu virtuální reality, konkrétně jen headsetu PlayStation VR. Je placené (10 liber či 13 dolarů), ale najdete ho i v nové re-edici krabicovky nazvané "Dirt Rally Plus VR Upgrade" (i na PlayStation Store). Jak podpora VR vypadá v praxi, zachycuje nový trailer:

Cover image for YouTube videoDiRT Rally PS VR [UK]

Fajn je, že rozšíření obsahuje i nový Co-Driver mód, v němž druhý hráč v roli spolujezdce udílí pokyny za pomoci PS4 DualShock ovladače na obrazovku řidiče. Budete tak muset úzce spolupracovat a hra, mimochodem oceněná jako nej závody minulého roku, vás prý ještě více vtáhne.

Codemasters také krátkodobě - jen do sobotního podvečera - uvolnili plnou verzi nepříliš populární odbočky těchto závodů, DiRT Showdown, zdarma k downloadu na Humble Bundle. Možná to je předvoj odstranění hry ze Steamu kvůli vypršení licence, jako se tomu stalo nedávno u GRID...? Každopádně si se stahováním musíte pospíšit (naše recenze).

Cover image for YouTube videoHumble Bundle Presents: DiRT Showdown

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dirt Rally

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments