If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Souhrn oznámení o Nintendo Switch

Už 3. března + vysoká cena, výčet her.

Nikoli v půlce měsíce, nýbrž už 3. března 2017 bude na celosvětový trh uvedena nová hybridní konzole/handheld Nintendo Switch. Japonská firma tohoto nástupce Wii U, které jako vše od Nintenda patří na českém převážně PC/PS4 trhu mezi velmi okrajové platformy, oznámila v noci na dnešek.

Američany zarazila startovní cenovkou 300 dolarů (v Británii 280 liber), což je o 20 procent více než minule u neúspěšného Wii U, podotkli Reuters. Cena v Evropě nebyla pevně určena a každý obchod zatím uvádí něco jiného (někde 350 eur, jinde 330 eur). Burza reagovala na tuto vysokou cenu poklesem hodnoty akcií Nintenda na dvouměsíční minimum.

Nevýhodou Switch se stane placený multiplayer (po skončení zkušebního období) po vzoru PS4/X1 a zabudované úložiště pouhých 32 GB, což je na 2017 a při dané ceně dost málo (lze přikoupit SD kartu, ale fyzické hry nemusíte povinně instalovat). Kladem naopak absence regionálního zámku, na rozdíl od předešlých zařízení tohoto výrobce, tudíž rozběhnete i tituly určené pro jiné trhy.

Předáváme slovo tiskové zprávě domácího distributora ConQuest, který shrnul většinu oficiálních informací o hardwaru i vybraných hrách Nintenda:

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments