Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sám Coppola chce hru podle Apocalypse Now, už je na Kickstarteru

Mají na ní dělat lidé stojící za Fallout: New Vegas, Wasteland 2 a Zaklínačem.

Režisér Francis Ford Coppola chce, aby podle jeho legendární klasiky Apocalypse Now vznikla také videohra. A myslí to skutečně vážně.

Už totiž běží Kickstarter kampaň, kde se režisér spolu s vývojáři snaží získat 900 tisíc dolarů na výrobu hry.

Coppola hru sám produkuje pomocí společnosti, kterou založil s Georgem Lucasem - American Zoetrope.

Sám ale hrám nerozumí, takže dal dohromady docela exkluzivní vývojářský tým. Šéfem projektu má být Montgomery Markland, producent Wasteland 2 a Torment: Tides of Numenera. Výkonným producentem má být Lawrence Liberty, který produkoval Fallout: New Vegas a prvního Zaklínače. Hlavním scenáristou by se měl stát Rob Auten, který se podílel na scénářích k Gears of War: Judgement a Battlefield: Hardline. Pomáhat by měl i Josh Sawyer z Obsidianu.

Samotná hra by měla být "psychedelické hororové RPG", kde budete hrát amerického kapitána Benjamina Willarda, jehož úkolem je zlikvidovat plukovníka Waltera E. Kurtze, který zešílel ve vietnamské džungli. Pro přežívání budete muset používat stealth a survival techniky, nepůjde o "Call of Duty ve Vietnamu", říkají tvůrci o svých plánech.

O hře podle Apocalypse Now se hovořilo už v roce 2010 a skutečně jde údajně o stejný projekt. Kopii hry si můžete na Kickstarteru rezervovat, když zaplatíte 35 dolarů, tedy 890 Kč. Hra by měla být ale hotova až někdy na podzim roku 2020.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Apocalypse Now

PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments