Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 6/2017

Pasivní Pascal, uniklé ceny a datum Ryzen a Portal v HoloLens.

- Kingston v českých obchodech začal prodávat první mechanickou klávesnici Alloy FPS pod značkou HyperX. Nabízí celkem standardní výbavu včetně spínačů Cherry MX a červené podsvícení. V balení dostanete ještě drobné příslušenství.

- Potrpíte si na ticho? Pak by mohla zaujmout nová grafika GTX 1050 Ti KalmX od výrobce Palit. Je totiž kompletně pasivní, takže ani při náročném hraní nevydá hlásku. Musíte se ale smířit s většími rozměry a referenčními takty.

- AMD to s novými procesory Ryzen myslí opravdu vážně. Podle nového seznamu by jich totiž mělo hned v první vlně dorazit 17. Procesory jsou rozděleny na tři výkonností řady, podobně jako tomu je u hlavního rivala.

- Intel a AMD spolu sice soupeří ve světě procesorů, podle nových informací by ale mohl Intel od AMD licencovat různé grafické technologie. Doposud měl dohodu s Nvidia, ta ale vypršela. Dokonce se spekuluje o Kaby Lake procesoru s Radeon grafickou částí.

- Microsoft HoloLens má další využití. Ve skutečném světě si můžete zahrát Portal. Samozřejmě portály nefungují pro vás, ale pro virtuální kostku už ano. Ukázka celkem dobře naznačuje potenciál augmentované reality.

- Nintendo vydalo shrnující video o hardwarových možnostech konzole Switch. Za zmínku stojí třeba potvrzení možnosti nabíjet jakoukoliv nabíječkou či bohaté možnosti ovladačů JoyCon pro hraní pohybových her. Dokonce umí rozeznat tvary objektů. Jenom není jasné, k čemu to bude dobré.

- Ambice výrobce Corsair s novým a prvním počítačem One nejsou zrovna malé. Chce „definovat kategorii". Zatím ale můžeme pouze spekulovat, co to znamená. Podrobnější detaily budou později.

- A ještě jednou AMD Ryzen. Vypadá to totiž, že nebudeme muset čekat ani do března. Procesory se mají začít prodávat koncem února. Společně s datem vydání se objevily první cenovky top modelů. Nejdražší přijde na 16 tisíc korun. Nižší řady by měly být mnohem dostupnější.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments