Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na PS4 Pro pojede Horizon ve více fps

+ videosrovnání obou verzí.

Věděli jsme o tom z notiček pro recenzenty od Sony od čtvrtka, ale bylo to pod embargem, takže až dnes:

"Horizon Zero Dawn obdrží malý „day zero" patch, který bude vycházet z podpory PlayStation 4 Pro. Přinese Performance mode, který podpoří plynulou snímkovou frekvenci a zároveň přinese vyšší vizuální přesnost než současný režim 1080p. Tento mód je dostupný jak pro 4K, tak pro 1080p. V tuto chvíli ještě nemáme termín k uvedení patche, ale bude to před nebo přímo s uvedením Horizon Zero Dawn."

Prakticky všude vychvalovaná PS4 exkluzivita (Alza.cz) tak bude ještě hezčí.

Watch on YouTube

Jak vyplývá z čerstvého videosrovnání od Arekkz Gaming, některých změn si snadno všimnete. Vysocekvalitní technika pro anti-aliasing renderuje obraz ve vysokém rozlišení, čemuž se na PS4 Pro říká supersampling, čili i v 1080p (bez 4K TV) bude hra vypadat o něco lépe, než na původní PS4 ve standardním 1080p. Kdo vlastní 4K TV, měl by vědět, že hra renderuje 2160p checkerboard, což je docela blízko nativnímu 4K.

Sony ovšem upozornila, že pokud si hru seženete v předstihu a nemáte ještě stažený ten zmiňovaný patch, bez jeho aplikování "nebudou viditelné žádné vizuální rozdíly, tedy kromě výhod plynoucích z výkonu". Na PS4 Pro je například kratší loading, uvedl Arekkz Gaming.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Horizon: Zero Dawn

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments