Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation VR skoro na milionu prodaných kusů

Sony zvyšuje výrobu.

Mnoho významných her s podporou tohoto zařízení zatím nevylezlo (byť jich má být nyní venku už 100), ruch okolo něj rychle vyšuměl a některé osobnosti branže připisovaly vítězství na poli virtuální reality HTC Vive (překonávající Oculus Rift), ale s řešením Sony se do budoucna počítat rozhodně musí.

Dle dnešního oficiálního oznámení dokázala k 19. únoru 2017 prodat celkem 915 tisíc kusů PlayStation VR (Alza.cz). Čili sáhl po něm každý šedesátý majitel PlayStation 4 (konzoli má doma 55 milionů lidí).

Je to lepší výsledek, než firma předpokládala, i kvůli nedostatku kusů na některých západních trzích, který panuje od říjnového uvedení na trh.

Sony v této souvislosti zmínila, že zvyšuje výrobu, aby lépe uspokojila poptávku. Vedle toho bude pokračovat v podpoře vývojářů (aktuálně 360), kteří kutí hry pro PSVR (momentálně se plánuje na 220 titulů).

Na nerentabilitu vývoje VR her si v prosinci postěžoval tvůrce DayZ, podle nějž nedokáží vydělat ani na výplaty vývojářů. Nelze se proto dle něj divit, že jedinou schůdnou cestou je vzít peníze od někoho jako Facebook a za ně dělat exkluzivní hry.

Nejvíce si Sony do budoucna slibuje od PSVR podpory v Ace Combat 7, Final Fantasy 15, Steel Combat, Tekken 7, Farpoint and Gran Turismo Sport. Letos má vyjít stovka nových PS VR zážitků.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Project Morpheus

PS4

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments