If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dozvuky Shadow of War: první hra pro Scorpio, s Play Anywhere

+ HW nároky, mikrotransakce.

Nejprve uniklá a včera odpoledne potvrzená akční RPG adventura ze Středozemě upoutává pozornost řadou nevšedních zajímavostí, dle nichž to vypadá, že půjde o první zásadní hru nadcházejícího podzimu - ve smyslu jako první taková oznámená, i první taková po prázdninách (v Evropě 25. srpna) vycházející.

Předně, na Steamu se už objevily hardwarové nároky, nezvykle brzy, půl roku před vydáním: buď tvůrci riskují (reklamace předobjednávajících zákazníků) s věštbou z křišťálové koule nebo už hra musí být v tuto chvíli prakticky dokončena.

Microsoft oficiálně oznámil Middle-Earth: Shadow of War (Alza.cz) jako první hru s podporou Xbox One Scorpio. To dosud nikdy předtím neudělal a konzoli představí až na červnové E3.

Někteří z toho začali fantazírovat, zda snad Scorpio nepřijde už v srpnu (nesmysl, zůstávají ty Vánoce 2017). Pravděpodobně tím myslí vznik specifické vylepšené verze hry dlouho dopředu, tzn. že autoři s výkonem Scorpio počítají už od třeba půlky vývoje a nebudou to tedy jen kosmetické změny dělané až dodatečně, jak jsme zvyklí u PS4 Pro.

Dále jsme se dozvěděli, že Shadow of War bude první podzimní third-party hrou nepocházející od Microsoftu, která přinese podporu programu Play Anywhere. Čili koupíte si verzi pro Windows 10 na PC (jen Windows Store?) a získáte tím přístup i k verzím pro Xbox One či Scorpio. Dosud takto fungovaly jen hry vypuštěné pod taktovkou MS či Resident Evil 7. Ten se sice hru snaží prezentovat jako Windows 10 titul, ale z HW nároku na Steamu víme, že nezapomene ani na Windows 7.

Jiná věc se týká mikrotransakcí, které se skrývají pod "In-App Purchases" skrývají na Steamu. Zatím nevíme, o co půjde, ale protože hra zřejmě nebude mít žádný multiplayer, nejspíš se mohou týkat odemykání něčeho v kampani. A konečně poslední je obsah Mithril Edition nabízené jen na GameStopu, kde za 300 dolarů obdržíte sošku, steelbook, soundtrack a další vychytávky:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Middle-Earth: Shadow of War

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments