Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS4 Slim zítra zlevněna na skoro 5 tisíc

Pojistka proti Switch + UPDATE.

Zatím to není oficiálně oznámeno... a možná ani nebude, pokud se jen dohodly obchody s distributorem, aniž by to nějak rozmazávaly, aby to navenek nepůsobilo divně

Sony se sice hybridní konzole Nintendo Switch s těmi asi pěti startovními hrami, slabším výkonem a mnohem vyšší cenovkou (9000 Kč) obávat příliš nemusí, přesto se rozhodla k určité protiakci, jen aby se posichrovala. Takový konkurenční tah od lídra trhu pro utvrzení své pozice, využití naskytlé příležitosti a upozornění na výhodnost koupě PS4, to není nikdy na škodu.

Od zítra zlevní PlayStation 4 Slim 500GB (holý model bez hry) ve vybraných evropských zemích na pouhých 199 eur. Tedy v přepočtu na pouhých 5300 Kč, což je neodolatelná nabídka.

Potvrzeno to je minimálně v Německu, Beneluxu a Itálii. Tato cena, prý pouze krátkodobá, už teď visí třeba na německém MediaMarkt, který na akci láká i speciálním bannerem.

Jak to bude v ČR, to zatím nevíme, od české pobočky Sony k tomu ještě tiskovka nedorazila, a na Alza.cz jsou pořád původní ceny. Každopádně v posledních týdnech u nás PS4 Slim šla sehnat za částku okolo šesti tisíc korun s DPH.

Ptáte-li se na náš názor, považujeme tuto protiakci za vesměs zbytečnou, protože Switch není přímým soupeřem PS4 (na rozdíl od Xbox One), apeluje na trochu jiné publikum. Někteří lidé mohou být na vážkách, jestli si pořídí Switch jako druhou konzoli k PS4, ale i skalní fanoušci Nintenda jako třeba náš redaktor Pavel Oreški čekají s koupí až na letošní podzim, kdy bude fungovat více služeb a bude k dispozici více her.

UPDATE 18:00 - Sony vše oficiálně potvrdila (viz obrázek z Itálie níže), s dovětkem "3. březen je důležitým dnem pro hraní". Tato speciální cena 199 eur, čili sleva o 33 procent, platí jen zítra (!). Kdo touží po nějakém nabušenějším balení, vyplatí se přihodit 50 eur, za něž dostane 1 TB model PS4, plnou hru Horizon Zero Dawn a tři měsíce předplatného na službě PlayStation Plus, což je ještě mnohem atraktivnější (6800 Kč vs. běžná cena tohoto bundlu v ČR 9390 Kč.

Read this next