If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Reboot System Shock přešel na Unreal engine

+ pre-alpha trailer.

Unity je prý bezvadným enginem, ale když je na konzolích (jejichž verzi mnozí podporovatelé na Kickstarteru chtěli) ve FPS žánru potřeba dosáhnout vizuální kvality i výkonu, tak bohužel nedostačuje. Proto se Nightdive Studios rozhodli pro riskantní krok a to přejít v půlce vývoje na osvědčený Unreal Engine.

Prý bylo menším zlem tuto změnu udělat teď než později. Roli sehrálo i to, že na podzim probíhal nábor vývojářů, kteří si s Unrealem rozumí více, a byli vybráni ti, kteří mají zkušenosti z tvorby Fallout New Vegas. Zvažoval se i Lumberyard engine.

Cover image for YouTube videoSystem Shock Unreal Pre-Alpha Trailer - Nightdive Studios

Nový vzhled rebootu sci-fi klasiky dokládá pre-alpha trailer výše. Testovací level System Shock na Unreal Enginu se připravoval od října, kdy rozhodnutí padlo, což naznačuje zdržení vývoje nějakých pár měsíců, ale nadále platí vypuštění koncem 2018.

"Originál měl spoustu otevřených oblastí k prozkoumání, ale některé byly omezené či zabarikádované. V rebootu vám budeme moci stanici otevřít mnohem více, byť stále nepůjde o typický otevřený svět," uvedli tvůrci pro Polygon. Screenshoty z aktuální verze:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

System Shock Reboot

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments