If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Horizon: Zero Dawn nejúspěšnější novou značkou na PS4

+ odbyt Switch v Británii.

Minulý týden spolu o zájem hráčů soupeřily dvě exkluzivní velké hry s otevřeným světem: Horizon Zero Dawn a Zelda: Breath of the Wild. U nás bylo o vítězi dopředu jasno vzhledem k domácí popularitě a rozšířenosti PlayStation 4 (a naopak nepopularitě Nintenda). Podobně to nakonec dopadlo ve Velké Británii.

Horizon (Alza.cz) se tam v počtu prodaných krabicovek povedlo překonat No Man's Sky, dosavadního držitele ocenění pro nejúspěšnější novou značku na PS4. Šlo také o největší PS4 premiéru od Uncharted 4.

Hybridní handheld Switch si dle neoficiálních údajů v Británii mělo pořídit nějakých 80 tisíc lidí, což je sice dvojnásobek než při startu Wii U, ale zase méně než ostatních konzolí v úvodním týdnu na trhu - Wii (105 tis.), 3DS (113 tis.), X1 (150 tis.) a PS4 (250 tis.). Některé tamní obchody hlásí rozebrání zásob Switch, ale za to spíš může závoz menšího počtu kusů než cokoli jiného.

Co se týče poměru Zeldy na Switch a Wii U, je to 78 ku 22 procentům. Po této vlajkové hře sáhlo hodně čerstvých majitelů zařízení, ačkoli to bylo méně než těch, kteří si v minulosti koupili Twilight Princess k Wii či Wind Waker ke GameCube.

Níže kompletní britská hitparáda za minulý týden:

  1. Horizon: Zero Dawn
  2. Zelda: Breath of the Wild
  3. Grand Theft Auto 5
  4. 1-2 Switch
  5. For Honor
  6. FIFA 17
  7. Super Bomberman R
  8. Rocket League
  9. Sniper Elite 4
  10. Battlefield 1

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Horizon: Zero Dawn

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments