Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fittipaldi EF7 Vision: Co je fotka a co z Gran Turismo Sport?

Představeno hyperfáro.

Rozeznat to budou mít problém i ti nejzarytější motorističtí fandové z vás. Co je fotka skutečného auta a co je screenshot vytípaný z chystané PS4 exkluzivity? Toť oříšek...

Nový vůz Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina, který byl dnes představen na autosalónu v Ženevě (Geneva Motor Show 2017), bude vyroben jen ve velmi limitovaném počtu kusů. Nemusíte ale smutnit, protože si s ním zajezdíte i ve hře Gran Turismo Sport (Alza.cz).

Tento hypervůz má být plodem spolupráce mezi italskými návrháři z Pininfarina a německou inženýrskou firmou HWA AG, přičemž vše čerpá z vize F1 legendy a Indy 500 šampiona - Emersona Fittipaldiho.

Skutečný vůz má být samozřejmě hodně výkonný a vhodný i pro sváteční řidiče. Po zakoupení získají speciální instruktáž k ovládání přímo od Fittipaldiho. I ti, kteří jinak motorismu nehodlují, se jistě rádi pokochají pohledem na křivky tohoto žihadla v pohybu:

Watch on YouTube

Vision Gran Turismo je jinak projekt, v němž přední světové automobilky designují nové sporťáky, které jsou pak poskynuty i hráčům série Gran Turismo - více na homepage hry.

Read this next