If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Uncharted: Lost Legacy

Vyzobáno z časopisu.

Netrvalo to dlouho od včerejšího představení obálky a dozvídáme se hromadu nových informací o Uncharted: Lost Legacy (Alza.cz). Takže to přebije i smutnou zprávu od Naughty Dog, kteří prohlásili, že pravděpodobně nehodlají s touto sérií dále pokračovat, protože prý "mají spoustu jiných nápadů na hry".

Samostatné rozšíření má být o budování vztahu a důvěry mezi Chloe a Nadine, přičemž Nadine bude mít podobnou roli jako Sam ve čtyřce - např. dokáže vypomoci v boji Chloe. Ta si Nadine najala pro hledání pokladu, znají se díky reputaci v malé komunitě. Chloe naopak střety na blízko neovládá (ani neumí šplhat tak jako Drake), spíš protivníky omráčí nebo se jim vyhne, případně využije své reflexy.

Chloe je poloviční Indkou, ale dlouho doma nebyla, takže osobnější, uzemněnější příběh bude o její minulosti (trpí méněcenností, neb touží po slávě jako Drake), otci archeologovi i kulturním dědictví. Citlivě uchopený hinduismus má mít klíčovou úlohu ve vyprávění, stejně jako bohové či králové. Zjistíte i třeba to, proč se Nadine stala samostatnou žoldačkou.

Game Informer měl možnost vidět level Western Ghats, prý největší jednotlivý level, co kdy tvůrci v sérii vytvořili. Má být větší než ten na Madagascaru. Potvrzen je opět džíp, tentokrát i s navijákem (lano).

Prozkoumávání a nálezy bude Chloe zaznamenávat na mobil (náhražka zápisníku Drakeho), ale na rozdíl od Uncharted 4 nemají být hádanky tolik o bednách (reakce na negativní ohlasy fanoušků U4). To pomůže umělou inteligencí řízeným parťákům v navigaci po herním světě. Některé puzzly budou prostorové, jiné spíš prověří mozek.

Novinkou Lost Legacy se stane minihra o otevírání zámku a jinak má mít nejvíce vedlejšího obsahu k objevení, vč. více sebratelných předmětů, přepadeními i scénáře se speciálními dialogy. Těšit se snad můžete i na zmínky o Nathanu Drakovi, které vezmou v potaz, že každá z holek má na tohoto lovce pokladů odlišný názor.

Děj se prý povine v lepším tempu a bude se odehrávat šest měsíců po Uncharted 4. Zohlední tedy události z celé série, jejíž znalci ocení pravděpodobně přítomný návrat známých postav (tzv. cameos). Původně mělo být rozšíření o Samovi a Sully, ale pak se překážkou ukázal být jeho věk. Ústřední zlosyn se bude jmenovat Asev, žoldák a filozof, který se domnívá, že je potomkem Hoysalské říše z 15. století.

Cover image for YouTube videoUNCHARTED: The Lost Legacy - PlayStation Experience 2016: Announce Trailer | PS4

Součástí rozšíření bude multiplayer propojený s původním Uncharted 4 a survival co-opem. Jistotou je přítomnost pistole s tlumičem (odměna za vypáčení zámku) a to je zatím vše, co víme - na rozdíl od termínu vydání této PS4 exkluzivity. Lze předpokládat oznámení data na červnové E3, tipovali bychom konec prázdnin, třeba takový srpen by Lost Legacy slušel, ale Game Informer na toto téma mlčí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments