Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeština pro Mass Effect Andromeda? Šance se ještě vzdálila

Bude totiž ještě ukecanější.

Během víkendového streamu z PAX East vyplavala na povrch jedna novinka, která je sice celkovým pozitivem, ale domácí hráče toužící po překladu nepotěší.

Mass Effect Andromeda (Alza.cz) bude ještě ukecanější hrou než minulé díly: najdete v něm více než 1200 mluvících postav, což je ekvivalent součtu Mass Effect 2 a Mass Effect 3.

Šance na to, že by někdy časem vznikla neoficiální čeština, která byla dosud mizivá, se tak ještě výrazně snížila. A naopak se prodloužil čas nutný na její eventuální přípravu - i pokud by se nějakým zázrakem podařilo překonat proti-modderské ochrany a nástrahy Frostbite enginu, na rozdíl od situace s Dragon Age Inqusition, kde musela být příprava lokalizace později pozastavena a nakonec není.

Watch on YouTube

Nový díl epického sci-fi RPG u nás vydá 23. března ABC Data pouze v anglickém originálu pro PC/PS4/X1, jak už se ví déle. Pro Mass Effect 3 - obsahující 670 unikátních postav, které s hráčem mluvily - vznikla polo-oficiální čeština za podpory obchodu Xzone a EA Czech, ale to ještě panovala úplně jiná situace než dnes.

Producent Michael Gamble z BioWare jinak na téma dialogů v Andromeda prohlásil toto:

"Počet řádků dialogů je, jako byste sečetli Mass Effect 2 a 3. Nejedná se pouze o počet postav, nýbrž i o rozsah věcí, o kterých můžete s postavami mluvit, zejména ohledně vaší jednotky. Snažili jsme se, aby vše kolem vaší družiny bylo dobře propracované a aby vše, co uděláte, se pak dále vinulo následnými konverzacemi. Na to jsme se hodně soustředili, takže nejde pouze o to, že by autoři dialogů měli více práce s napsanými více řádky. Do těch 1200+ postav jsme nezapočítali vedlejší postavy jako prodejce, až ty o úroveň nad nimi."

Nový artwork

Další z přehršle oficiálních videí, tentokrát "Science Series - Part 1: The pathfinder":

Watch on YouTube

Read this next