If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt vysvětluje, proč si zaregistrovali trademark na "Cyberpunk"

Neznamená to, že nemohou být cyberpunk hry.

CD Projekt si zaregistroval jako ochrannou značku název "Cyberpunk", což zvedlo lehkou vlnu nevole u fanoušků. Co to znamená? Že nemohou vznikat žádné jiné cyberpunk hry, ačkoli jde o samostatný žánr? Nebo že nemohou mít Cyberpunk ve svém názvu? CD Projekt je proslulý svou velkou otevřeností směrem k fanouškům a tak se svůj krok rozhodli velmi detailně vysvětlit.

CD Projekt říká, že jde o jejich sebeobranu. "Existuje spousta příkladů, kdy si nějaká společnost zaregistrovala známý název jako ochrannou známku a pak ji prodávali za obrovské peníze," vysvětlují. "Pokud bychom někdy chtěli vytvořit pokračování, je možné, že by nám pak někdo mohl říct, že se nemůže jmenovat například Cyberpunk 2078 nebo Cyberpunk 2."

Kdyby si navíc někdo jiný známku zaregistroval, nemohli by například ani vytvářet přídavky pro Cyberpunk 2077.

Cover image for YouTube videoCyberpunk 2077 Teaser Trailer

CD Projekt tím, že si název Cyberpunk zaregistroval, nezískává exkluzivitu na tento žánr. Ale co když nějaký vývojář pracuje na cyberpunk hře a chtěl by mít toto slovo v názvu? CD Projekt říká, že je v tomto případě stačí kontaktovat. "Pokud někdo pojmenuje hru John Smith: Adventures in a Cyberpunk Dystopian Society nebo 20 Short Video Games set in Cyberpunk Worlds, nikdo to nebude považovat za porušování našich práv," vysvětlují.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments