Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytici: Díky Scorpio by mohl být Xbox One prodávanější než PS4

Alespoň v tomto roce.

Analytická společnost NPD Group si myslí, že v USA by mohl být v tomto roce Xbox One prodávanější než PlayStation 4. To vše díky vydání Xbox One Scorpio. Mat Piscatella ze společnosti věří, že ačkoli je konzole určena pro velmi specifické publikum, bude se prodávat velmi dobře.

"Jsem optimistický co se týče Scorpia na americkém trhu, zejména v tomto roce," řekl pro GI.biz. "Věřím, že Scorpio je schopno předehnat prodeje PS4 v USA v tomto roce. Zájem u hardcore hráčů bude obrovský. A ačkoli jde o specifické publikum, je to první krok pro dlouhodobé masové nákupy."

Watch on YouTube

Přesto jedním dechem dodává, že lidé si kupují konzole, aby na nich hráli hry, takže když nebudou pořádné hry, nebude se ani kupovat konzole, ať má jakékoli technické parametry.

Příliš s ním nesouhlasí šéf další analytické firmy DFC Intelligence, David Cole. Ten říká, že Microsoft se svým Xbox One Scorpio cílí zejména na už konvertované Xbox fanoušky a nic to nezmění na tom, že čím dál tím více vývojářů nechce na konzole Microsoftu hry vyvíjet.

Sám Microsoft přiznal, že přišel o některé vývojáře od uvedení konzole Xbox One na trh a Mike Ybarra, viceprezident Xboxu, řekl, že je jejich prioritou získat je zpátky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments