If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo podle všeho ještě letos hodlá vydat SNES mini

Proto už nejde sehnat NES mini.

Nintendo bylo samo překvapeno úspěchem NES mini, retro konzole, která je dnes už prakticky nesehnatelná. Podle zdrojů Eurogameru by na ni měli navázat mini verzí SNES.

Podle zdrojů našich britských kolegů by se mělo SNES mini začít prodávat ještě před letošními Vánoci. Vývoj konzole probíhá.

Plány vydat tuto konzoli stojí i za tím, proč již není na trhu NES mini, ačkoli byl velmi populární a vyprodal se. Logické by bylo vyrobit další kusy a nasadit je na trh, když je o ně zájem, ale to se neděje. Nintendo oficiálně vysvětluje, že NES mini nikdy nebylo považováno za permanentní produkt a mělo jít pouze o limitovanou sérii kusů, ale podle našich informací je důvodem právě chystané vydání SNES mini.

Vydání SNES mini by mělo potěšit všechny fanoušky Nintenda. Ačkoli NES byla první domácí konzole od Nintenda, právě na SNES byly ty nejlepší hry z historie od slavné japonské značky - Zelda: A Link to the Past nebo Donkey Kong Country patří k nestárnoucí klasiky.

To ani nemluvíme o dalších hitech jako Super Metroid, Super Mario Kart, Super Mario World, Earthbound, Star Fox nebo Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Na konzoli byly i nejlepší RPG té doby, včetně Chrono Trigger nebo Secret of Mana.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments