Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza 6 pro Xbox Scorpio převáděl pouze jeden jediný člověk

Hra běží v 60 fps v nativním 4K na nové konzoli.

Xbox One Scorpio bude nejvýkonnější konzole na trhu a jak se zdá, převádět hry na tento výkonný hardware není příliš mnoho práce. Důkazem je Turn10, tvůrci Forza MotorSport, kteří se serverem Gamasutra mluvili o nové konzoli.

Výkon CPU, grafické karty a rychlost a velikost operační paměti umožňuje vývojářům portovat hry do vyššího rozlišení a frameratů během chvilky. Microsoft se už dříve zmiňoval, jak je důležité, aby převádění her nebylo pro vývojáře nijak složité a Turn10, kteří již novou konzoli testovali, to mohou potvrdit.

"Matt Lee z Direct3D týmu Xboxu přišel s kartovonou krabicí plnou součástek," popisuje Chris Tector. "Byla tam základní deska, debuggingové adaptéry, mechaniky. Postavil to na stůl a říká, že to ještě nemá pořádné chlazení, takže nám tam stál větrák. Tak to běží, ale pak se začnou přehřívat paměti, takže se to celé vypne. Takže jsme lepicí páskou přilepili větrák k desce a takhle to fungovalo dva dny. A v té době už nám hra běžela ve 4K a 60 fps." Podle jeho slov na celém portu pracoval jeden jediný člověk, který měl za dva dny hotovo.

Xbox One Scorpio má osmijádrový procesor, 12 GB GDDR5 pamětí a speciální GPU, které zvládá hry v nativním 4K.

Bližší představení konzole by mělo proběhnout na E3.

Read this next