Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na TV seriálu Zaklínač se CD Projekt kupodivu nijak nepodílí

Netflix má lepšího konzultanta.

Ta zpráva se dnes odpoledne objevila jako blesk z čistého nebe, ale po zkušenostech s něčím podobným nedávno u (později dementované) nové hry Thief to chtělo ostražitost.

Polské studio Platigue zaměřené na 3D animace a speciální efekty oznámilo, že ve spolupráci s Netflixem pro něj připravuje originální seriál na motivy Zaklínače (Alza.cz). Bude to žánrem drama a existovat i v angličtině.

Stvořitel univerza Andrzej Sapkowski bude figurovat jako kreativní konzultant a v tiskové zprávě dodal: "Jsem nadšen, že Netflix udělá adaptaci mých příběhů a že zůstane věrný původnímu materiálu, jehož psaním jsem strávil 30 let". Proč takto zvolená slova? S RPG hrami Zaklínač totiž Sapkowski neměl příliš společného a nevyjádřil se o nich dvakrát pozitivně, i protože se mu nelíbí, že mu za ně není připsán kredit.

A co na tuto novinu říká CD Projekt, který Zaklínače zpopularizoval v západním světě i v očích hráčů?

"Na projektu se nijak nepodílíme. Každopádně mu přejeme hodně štěstí a těšíme se, až se na něj budeme moci kouknout na Netflixu."

Watch on YouTube

Že CD Projekt není do celé věci nijak zainteresován by se mohlo zdát zvláštní, ale dává to docela logiku. Zkrátka Platigue a Netflix raději upřednostili spolupráci přímo se stvořitelem značky než s těmi, kdo ji "pouze" zpracoval do hry. Pokud by kooperovali i s vývojářským studiem stojícím za hrami, nemusely by vize spolu ladit. Určitou soudružnost s tím, co znáte, symbolizuje aspoň účast člověka, který režíroval intro sekvence všech tří her Zaklínač (Tomek Baginski).

Read this next