Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poslední poutáky na tajemný příběh Get Even

Scénáristé vás navnadí.

Čiré tajemno, že z toho moc rozumu nepoberete. Úmyslně taková jsou poslední reklamní videa na tento pátek vycházející hororovou FPS Get Even pro PC/PS4/X1 (Alza.cz). Vizuální stránkou asi nikoho neohromí, ale příběh by měl být zajímavý (viz konec článku).

Nejprve bloudění s pistolí v ruce po vybydleném domě se zadělanými okny a grafiti na zdech, kde se ve vedlejší lince vyprávění řeší, kdo je Red, a dojde přitom i na přetočení času zpět.

Watch on YouTube

Předešlé video je o posedlosti: čím dál totiž postava postupuje, tím více má pocit, že je šílená. Zavítáte s ní na hřbitov, uvidíte zbraň s přidělaným mobilem pro snazší navigaci po mapě a ve flashbacích zavzpomínáte na poklidný rodinný život, než byla dívka někým unesena.

Watch on YouTube

Atmosféra by se pak dala krájet v návštěvě zvláštní párty, kde někdo bláznivý v klobouku předvádí hereckou exhibici, zatímco pije kávu a na stole hoří svíčky vedle starého magneťáku, než zaslechnete volání o pomoc, patrně v improvizovaném vězení.

Watch on YouTube

O něco chytřejší budete po absolvování vývojářského deníčku, v němž dva britští scénáristi Get Even hovoří o inspiraci televizními pořady o iluzionistech. Při psaní se prý řídíli dvěma pravidly: jestli je něco cool a zda to dává smysl. Dostali prý totální svobodu, co s herními podklady spáchají, zatímco s vývojáři v Polsku ze studia The Farm 51 komunikovali přes Skype.

Watch on YouTube

Hra sice vypadá jako horor v pohledu z vlastních očí, ale později vám prý docvakne, že je něčím, co tu ještě nebylo. V nastínění příběhu nechtějí jít autoři dál, než že se snažíte někoho zachránit a poskládat si mozaiku informací. Někdy to prý v danou chvíli ani nevypadá, že jste učinili důležité rozhodnutí s konsekvencemi, to zjistíte až časem. Deset až dvanáct hodin budete s nechápavým kroucením hlavou objevovat, co se to sakra okolo vás děje, abyste teprve v posledních pěti minutách pochopili smysl všeho.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Get Even

iOS, PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments