Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na dalším Deus Ex se prý stále dělá?

Tvrdí to novinář, ale...

Přímo to odporuje lednovým zjištěním Eurogameru, dle nichž měla být futuristická série uložena k ledu, i kvůli nepřesvědčivým výsledkům loňského Mankind Divided (Alza.cz).

Známý herní redaktor Jim Sterling ve svém podcastu z tohoto týdne tvrdí, že dle jeho posledních informací je nové pokračování Deus Ex stále v přípravě.

Pokud by to byla pravda, hra by přežila nedávnou "škrtací náladu" ve Square Enix, které se zbavuje mj. tvůrců Hitmana. Ovšem nevíme, nakolik jsou jeho spekulace staré.

Proti důvěryhodnosti praví, že Sterling vlastně úplně to samé svévolně pustil do éteru už v září 2016: tehdy říkal, že další díl údajně vznikal (už od 2015) paralelně vedle Mankind Divided , protože ten nabobtnal do moc velkých rozměrů a musela z něj být část příběhu vykuchána, aby vůbec někdy vyšel. Vývoj dalšího DX prý postupoval velmi pomalu, protože skoro všichni ve studiu byli svého času převeleni na dokončení Mankind Divided.

Pokud nepřinese nějaké nové "důkazy" pro podpoření tvrzení o zrodu pokračování, spíš bychom mu v tuto chvíli nevěřili. Může být jen naočkován od vývojářů v Eidos Montreal, kteří si mu už po vydání Mankind Divided stěžovali na "ty zlé Square Enix", kteří prý měli hru pokazit, jak u podobných projektů slýcháme často.

Watch on YouTube

Read this next