Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Recenze Tekken 7 ze světa shrnuty

Nejčastěji si odnáší osmičky.

Druhé Injustice se ještě ani nerozkoukalo a už tu máme další bojovou hru, tentokrát z japonské dílny a věhlasné dlouholeté série, která je i u nás známá. Tekken 7 pro PS4/X1/PC (Alza.cz) dorazí do obchodů už tento pátek, takže se pojďme podívat, jak dopadl ve světě.

Nejvíce nadšení jsou zatím v australském IGN, kde udělili předběžnou známku 95 procent. Vyzdvihují, jak je hra komplexní, ale zároveň přístupná všem, kteří chtějí jen zběsile mačkat tlačítka. Odmění vás prý tunou možností k přizpůsobení všeho možného, abyste překousli poněkud směšný a klišé příběh.

Devítkou nešetřil ani GameReactor hovořící rovněž o hloubce hry, která tak může vydržet po řadu let. Přidání bojovníka Akuma ze Street Fightera je prý geniálním tahem, díky němuž fandové 2D bojovek snáze vstoupí do tohoto univerza.

Příjemným překvapením nazval Tekken 7 Destructoid (8/10) oceňující zábavnost, byť se prý tvůrci mohli snažit o trochu větší trvanlivost. Jinak chválí přítomnost příběhu i Arcade módu, zatímco okolo výbavy se prý tahle hra netočí (na rozdíl od Injustice 2), což může mnohým vyhovovat.

Dle Game Informeru (8/10) jde o dobrou práci při převodu série na současnou generaci konzolí. Tekken 7 prý zklamal v příběhu (byť je zatím nejlepší z dosavadních dílů) a v satisfakci nových hráčů po provedení komb, zato nabízí veteránům série dostatek motivace pro pokračování v hraní. Online část má fungovat v pořádku, takže běžní hráči mají o důvod více k proniknutí do hloubky bojového systému.

Jako klad i zápor zároveň označil GamesRadar (8/10) fakt, že se Tekken za posledních 20 let nijak nezměnil. Proto prý v ledasčem ztrácí na jiné, modernější bojovky, nicméně pořád vás prý jeho bojový systém táhne k tomu, abyste si ho dál užívali.

EGM to vidí poněkud černěji: hra sice dodává fanouškům to, co od ní očekávají, na druhou stranu ovšem chybí dostatek novinek k tomu, aby vystoupila z čím dál více konkurenčního žánru.

Z dalších recenzí ve světě, které nijak nejásají nad přítomným VR módem (prý jen rychlovka), můžeme zmínit: Heavy (95%), Press Start (90%), TWinfinite (80%), TrustedReviews (8/10) či PushSquare (8/10). Další média své verdikty teprve dopisují, např. GameSpot, a známku tak ještě neudělila.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tekken 7

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments