If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony interně diskutuje o směřování PlayStation 5

Řeší, jak ji posunout dál.

Právě v době, kdy Sony rozjela druhou etapu slevové akce Days of Play (detaily) a zlevnila i v ČR na Alza.cz další vybrané modely PS4 či PS4 Pro, promluvilo její vedení o příští generaci této konzole.

Kaz Hirai, šéf Sony Interactive Entertainment, se v rozhovoru s japonským Nikkei nechal slyšet, že se momentálně zabývají vizí pro PlayStation 5.

Fanouškovský koncept

"V naší herní divizi diskutujeme, jakým směrem se [s PlayStation 5] ubírat - jak využít velkou platformu typu PlayStation k tomu, abychom se posunuli vpřed. Obecně vzato, nemyslím si, že by bylo dobrým nápadem zbavit se konzolí celkově, protože tuto platformu nabízíme celosvětově."

Netřeba se nějak strachovat z druhé věty, patrně tím jen myslel teoretické úvahy, že by se třeba PlayStation mohla stát součástí nějakého globálního technologického řešení domácí zábavy od Sony.

Dle neoficiálních zdrojů se prý zvažuje, že by PS5 mohla obsahovat dedikované GPU namísto APU, zaslechl to alespoň Tweaktown od nějakého "velkého zvířete".

Zůstává otázkou, jestli Sony bude nějak toto téma adresovat na E3 konferenci příští týden - pokud by naznačila něco málo o PlayStation 5, hodně dlouho dopředu, jako to udělal Microsoft loni s Project Scorpio, uštědřila by mu tím ránu (někteří by mohli namísto Scorpio čekat na PS5), ale zároveň i sama sobě se zpomalením odbytu dosavadních PS4 a PS4 Pro, takže to je spíš nepravděpodobné. Ostatně tehdy se Sony divila, proč bylo Scorpio ohlášeno tak předčasně.

Pokud se nyní opravdu teprve interně diskutuje, jaká by vlastně PS5 měla být, tak je vzdálena ještě pár let - odporovalo by to nedávným spekulacím francouzského blogu, který mluvil už o Vánocích 2018. Jisté je, že Sony nějak bude muset reagovat na výrazně vyšší výkon Scorpio, aby nezůstala pozadu...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments